3-Sweep – soft ce poate crea modele 3D dintr-o simpla fotografie

Asta e chiar cool. Cercetătorii de la Universitatea Tel-Aviv din Israel și cei de la Univesitatea Tsinghua din Beijing au redefinit cut și paste-ul, acum în 3D. Cu doar...

Asta e chiar cool. Cercetătorii de la Universitatea Tel-Aviv din Israel și cei de la Univesitatea Tsinghua din Beijing au redefinit cut și paste-ul, acum în 3D. Cu doar câteva clik-uri, softul poate extrage un obiect 3D dintr-o fotografie ce poate fi editat.

Programat pentru lansare la Siggraph Asia 2013 în Noiembrie, programul 3-Sweep le permite utilizatorilor să selecteze un obiect dintr-o poză, selectând spațiul din jurul obicetului cu mouse-ul. Sunt necesare doar 3 mișcări cu mouse-ul pentru a genera imaginea . Odată ce obiectul a fost extras, poate fi rapid editat, rotit, ajustat și poziționat după bunul plac în fotografie, alte fotografii sau scene 3D.

Echipa care se ocupă de program, a spus (Tao Chen, Zhe Zhu, Ariel Shamir, Shi-Min Hu and Daniel Cohe):

Introducem o tehică interactivă pentru manipularea de forme simple 3D, bazată pe extragerea ei dintr-o simplă fotografie. O asemena extragere necesită înțelgerea componentelor formei, proiecțiile lor și relațiile. Aceste simple sarcini cognitive pentru oameni sunt destul de dificile pentru algoritmii automați. Cu toate acestea, realizarea noastră combină recepțiile cognitive ale oamenilor cu acuratețea computerelor ca să rezolve problema acesta. Tehnica noastra furnizează utilizatorului mijloacele de a crea rapid obiecte 3D editabile.

În video-ul de la începutul articolului, echipa ”se laudă” cu potențialul softului creat de ei și de asemena se descriu cazurile în care algoritmul nu ar funcționa okay, adică atunci când obiectul nu e într-o perspectivă idelă sau când obiectul are marignile nedefinite bine. Oricum, programul dezvoltat de acești oameni este extrem de impresionant.

Citeste si:  Black Friday 2016: eMAG - "Pe 18 noiembrie va fi cel mai mare Black Friday de pana acum"

Muți care deja au auzit de software, sunt sigur că abia așteaptă să-l testeze. Chiar și eu aștept să îl testez, sunt curios care va fi prețul pe piață. Voi ce părere aveți despre asta?

Fara comentarii

Lasa un raspuns

*

*

S-ar putea sa te intereseze: