Afiseaza procentajul bateriei pe Android fara root

Multa lume m-a intrebat cum am reusit sa fac sa imi apara procentajul bateriei pe telefon, insa root-area sau instalarea unui ROM custom se pare ca nu incanta pe...
Battery-Percentage-Enabler

Multa lume m-a intrebat cum am reusit sa fac sa imi apara procentajul bateriei pe telefon, insa root-area sau instalarea unui ROM custom se pare ca nu incanta pe tota lumea.

Daca si tu ai cautat prin setari optiunea de afisare a procentajului bateriei pe Android si nu ai gasit-o, inseamna ca nu exista. Majoritatea producatorilor customizeaza Android-ul dupa bunul plac, deci acest lucru poate fi diferit de la telefon la telefon.

Daca ai root pe telefon este destul de usor sa beneficiezi de optiunea asta, folosind Xposed framework sau, dupa cum am spus si mai sus, instaland un ROM custom. Totusi, exista si o alternativa pentru telefoanele fara root.

Trebuie sa instalezi din Google Play Store Battery Percent Enabler. Deschide aplicatia, bifeaza „Enable Battery Percent” dupa care restarteaza-ti telefonul.

Battery-Percentage-EnablerPe Android KitKat vei observa totusi ca nu poti vedea procentul bateriei decat atunci cand scade sub 40% din cauza unei decizii putin idioate dupa parerea mea de design. Cineva s-a gandit sa faca culoarea textului procentajului la fel cu cea care o are iconita bateriei cand este plina. Dezvoltatorii acesti aplicatii nu pot rezolva aceasta problema deoarece bucata de cod care tine de acest lucru este hard-codata in system file, lucru care ar necesita root. De la Android 5.0 incolo, au ajustat aceasta eroare de design si poti vedea procentajul bateriei de la 99% in jos.

Odata ce ai restartat telefonul, poti dezinstala aplicatia. Nu o sa mai ai nevoie de ea decat daca vrei sa scoti procentajul bateriei, caz in care poti reinstala aplicatia, debifa checkbox-ul si restarta telefonul din nou.

Fara comentarii

Lasa un raspuns

*

*

S-ar putea sa te intereseze: