Apple vs Samsung – exact ca doi copii ce se ceartă de la jucării

Peste tot se scrie și se vorbește despre rivalitatea dintre cei doi giganțo Apple vs Samsung. Sunt implicați în multe procese, dar cel mai important și cel mai mediatizat...
apple-vs-samsung

Peste tot se scrie și se vorbește despre rivalitatea dintre cei doi giganțo Apple vs Samsung. Sunt implicați în multe procese, dar cel mai important și cel mai mediatizat este cel pe care Apple l-a câștigat în fața celor de la Samsung, aceștia având de plătit firmei cum mărul mușcat nu mai puțin de 1,05 miliarde de dolari.

apple-vs-samsung

Citeam acum pe net că cele două companii sunt implicate în peste 30 de procese pe 4 continente diferite, în legătură cu patente pentru tehnologiile folosite in constructia, design-ul si interfata telefoanelor inteligente și a tabletelor. Spuneți și voi dacă nu sunt ca doi copii care se ceartă de la jucării:

Apple: ”Eu am avut primul jucăria asta!”

Samsung: ”Nu, nu-i adevărat! Eu am avut-o primul!”

Apple: ”Ba nu! Gata, merg și te spun mamei mele!”

Ceva de genul e între ei acum.  Acum, într-un proces inițiat în Japonia, în legătură cu un patent pentru sincronizarea conținutului de pe tablete și telefoane în mediul online, câștigărotul a fost Samsung. Instanța a pus firma Apple să plătească 1,3 milioane de dolari celor de la Samsung, acestea reprezentând cheltuieli de judecată.

În utima săptămână, un tribunal din Coreea de Sud a ajuns la concluzia că Apple și Samsung și-au încălcat reciproc brevetele de inveție. Instanța le-a interzit celor de la Apple să comercializeze în Coreea de sud Modelele iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 și 2. Între timp, cei de la Samsung trebuie să scoată de pe piață 12 produse, inclusiv Galaxy S, SII și Tab. Apple trebuie de asemnea să plătească Samsung daune de 35.000 de dolari.

Se ceartă ca la ușa cortului pentru niște tehnologii folosite de fapt cu mult înainte să fie promovate de ei, dar ce încă nu erau cunosocute, iar cred că într-un final vor ajunge să nu mai vândă niciunul produsele lor pe piață pentru că își încală brevete unor altora. Sunt porniți rău unul împotriva altuia, deci vom avea de asistat la un război de lungă durată zic eu întrei ce doi giganți.

2 Comentarii la acest articol.
 • AlecsMih
  31 august 2012 at 4:40 pm
  Lasa un raspuns

  Sincer, eu tin cu Apple :)).
  Si ceea ce se spune ca Apple nu au scos primii tableta, ba chiar ei au fost. Microsoft a scos doar un calculator, numit „tablet pc” care avea ca soft windows XP.

 • Adrian
  2 septembrie 2012 at 8:37 am
  Lasa un raspuns

  hmmm, ce-i rau in asta?
  Bine ca se cearta asta incurajeaza promovarea unor produse noi care sa nu contina nici un element din ce a facut adversarul, va fi o piata mult mai mare si vei avea o gramada de gadget-uri de unde alege.

 • Lasa un raspuns

  *

  *

  S-ar putea sa te intereseze: