[FIX] Blue Screen HIDCLASS.SYS la instalarea de Windows 7

Ieri, un prieten a vrut sa isi instaleze Windows 7 pe un laptop Dell, insa la pasul de Completing Installation primea un blue screen hidclass.sys „frumos”. Cum eu sunt tech...
blue-screen-hidclass-sys

Ieri, un prieten a vrut sa isi instaleze Windows 7 pe un laptop Dell, insa la pasul de Completing Installation primea un blue screen hidclass.sys „frumos”. Cum eu sunt tech guy, m-a sunat sa ma intrebe de ce face asta si desigur daca e grav. Pana nu am vazut o poza facuta ecranului, m-am gandit ca ar fi de la RAM, ca ar fi kit-ul de windows defect sau cate si mai cate.

Cand am primit „screenshot-ul” si am citit codul de eroare, 0x0000007E, nu mi-am sunat familiar, insa cand am dat ochii mai jos si am vazut scris HIDCLASS.SYS m-am luminat. HID este prescurtarea de la Human Interface Device, adica dizpozitiv de interactionare cu utilizatorul: mouse-ul sau tastatura de obicei.

Erorile in HIDCLASS.SYS, in special in timpul instalarii, apar aproape intotdeauna din cauza unei probleme cu mouse-ul sau tastatura atasata. L-am intrebat pe prietenul in cauza daca are vreun mouse sau reciever pentru mouse conectat la laptop si avea. Dupa ce a scos mouse-ul instalarea s-a terminat cu succes, fara erori sau blue screen.

In concluzie, daca primit erori de HIDCLASS.SYS, verificati mouse-ul sau tastatura atasate.

Un comentariu
 • Yamasha
  24 august 2014 at 12:37 pm
  Lasa un raspuns

  Bine de stiut. Oricum in cazul BOSD este bine sa dai o cautare pe Google cu eroarea primita. Sigur vei primi ceva raspunsuri.

 • Lasa un raspuns

  *

  *

  S-ar putea sa te intereseze: