Ce trebuie sa stii inainte de a incepe o afacere

Daca ai ajuns pe aceasta pagina, inseamna ca vrei sa iti incepi o afacere, sa devii propriul tau sef si sa nu mai depinzi de nimeni. Poate ai cateva...
afacere

Daca ai ajuns pe aceasta pagina, inseamna ca vrei sa iti incepi o afacere, sa devii propriul tau sef si sa nu mai depinzi de nimeni. Poate ai cateva nedumeriri in privinta acesuti aspect, dar nu e nimic. Toti antreprenorii la inceput de drum au aceleasi dileme si preocupari ca si proaspetii parinti. Se intreaba daca vor avea succes, cine a mai facut asta inainte si ii poate oferi sfaturi, cum se va descurca cu banii, etc. De cele mai multe ori aceste intrebari vin toate odata, totul pare prea greu si multi renunta, insa asta nu este atitudinea corecta. Daca tu crezi in ideea ta, este timpul sa ai vointa sa sa o pui in practica.

Ce este de facut? Sa clarifici ce anume vrei sa faci si sa iti fac un plan de afaceri si sa-ti planifici cat mai usor pasii de urmat. Nu uita ca succesul este 1% inspiratie si 99% transpiratie, asa ca trebuie sa iti asumi o anumita responsabilitate, cel putin la inceput, cand vei investi mult timp si multa munca in dezvoltarea ideii tale.

Cum poti investi cel mai practic timpul si munca in etapa asta? Documentandu-te cat mai mult despre domeniul de activitate al viitoare tale companii si despre piata pe care aceasta va opera. O cercetare facuta ca la carte in aceasta etapa te poate scuti de pirderi financiare pe viitor. Pe langa asta, toate informatiile adunate in urma unei cercetari vor fi incluse in planul de afaceri si te vor ajuta sa iei cat mai bine deciziile referitoare la afacerea ta.

Dezvoltarea planului de afaceri este o etapa esentiala pentru ca te va ajuta sa ai o viziune clara asupra conceptului de afacere si va oferi o harta a dezvoltarii afacerii pe parcurs.

Inainte de face primul pas in lumea afacerilor sau de a incepe sa iti scrii planul de afacere, fii sigur ca stii raspunsurile pentru urmatoarele intrebari:

  • Care este nisa de piata pe care vreau sa intru?
  • Ce necesitati va acoperi viitoare mea afacere?
  • Ce fel de produse sau servicii voi oferi spre vanzare?
  • Care sunt companiile concurente cu care ma voi confrunta?
  • Care este avantajul meu in aceasta competitie fata de celelalte companii aflate deja pe piata?
  • Pot sa livrez un produs sau un serviciu de o calitate mai buna fata de ce exista la acest moment pe piata?
  • Pot sa generez cerere pentru produsul/serviciul livrat de mine?

Acestea sunt cateva idei de baza dezvoltate pe seama acestui subiect. Puteti gasi mai multe informatii in acest domeniu oriunde, insa lucrurile importante sunt urmatoarele: increderea de sine, inovatia, vointa si lucrul de calitate.

Fara comentarii

Lasa un raspuns

*

*

S-ar putea sa te intereseze: