Comenzi de pe okazii.ro

Presunpun că toată lumea a auzit de site-ul okazii.ro. Este ”ebay-ul” românesc ca să spun așa, un site de licitații, unde oamenii își vând produsele de care nu mai...
okazii

Presunpun că toată lumea a auzit de site-ul okazii.ro. Este ”ebay-ul” românesc ca să spun așa, un site de licitații, unde oamenii își vând produsele de care nu mai au nevoie, sau chiar unele magazine își promovează și vând produsele din stoc.

Mulți dintre voi probabil ați comandat deja de pe okazii și totul a mers bine, unora dintre voi vă este frică să comandați din cauza vânzătorilor neserioși sau unii dintre voi chiar au pățit-o și au primit cartofi în loc de telefon mobil. Frica de a da peste un utilizator neserios pe okazii este cel mai mare impediment în a comanda.

Cum să fii sigur că nu iei țeapă?

Ei bine, nu poți fi 100% sigur niciodată. De obicei, te uiți la calificativele vânzătorului, la numărul lor și la ce spun alții care au cumpărat de la el. Eu când am făcut comenzi de pe okazii, m-am uitat ca vânzătorii să aiba doar calificative pozitive și m-am uitat la descrierea calificativelor. De obicei dacă respectivul este serios, ceilalți oameni spun asta, și mai spun și dacă produsul primit este așa cum a fost descris pe site. Din fericire, toate comenzile de până acum au decurs okay.

Poți găsi useri cu 100% calificative pozitive dar care să aibă o descriere eronată. Spre exemplu să spună că vinde un iPhone 4 ca nou, iar când îl primești să fie prin de zgârieturi și cu butonul home nefuncțional. La comenzile de pe okazii nu poți sigur de calitatea unui produs cum poți fi dacă ai da comanda de la un retailer online, gen emag sau pcgarage.

Chestia nasoală e că sunt utilizatori care vând un produs la un preț chiar bun, pentru prima dată pe okazii, fără calificative dar lumea nu are încredere îl el. De ce? Pentru că toți se uită la cât mai multe calificative pozitive pentru a nu lua țeapă, pentru că niște fraieri țepari au distrus încrederea noastră în toți începătorii de pe site.

O modalitate sigură de a nu lua țeapă este verificarea coletului la primire. Nu știu exact care firme de curierat mai acceptă acest serviciu, însă este singura modalitate care este 100% sigură. Dacă nu sunteți mulțumiți de starea produsului primit/primiți altceva în schimb, refuzați primirea sa. Mai este și treaba cu Garanția de livrare de la okazii, dar cel mai sigur este cu verificarea coletului.

Ați comandat vreodată de pe okazii? Dacă da, cum a decurs totul?

6 Comentarii la acest articol.
 • Pato Basil
  25 august 2012 at 1:14 pm
  Lasa un raspuns

  am folosit de vreo 3 ori okazii si totul a fost in regula, am impresia ca am si vandut o data dar nu mai sunt sigur :-p

  • Pato Basil
   25 august 2012 at 2:14 pm
   Lasa un raspuns

   vad ca in cont nu-mi mai apar contractele realizate.

 • Paul
  25 august 2012 at 2:19 pm
  Lasa un raspuns

  Da, am cumparat de mai multe ori de pe Okazii.ro
  Totul a decurs OK, nu am intampinat probleme cu vanzatorii, au fost seriosi.

  Un prieten de al meu a comandat in urma cu 2 ani un telefon mobil si ghici ce a primit in cutie ?

  – O ceapa ! Da, o ceapa de 250 RON.

 • Havrince Daniel
  25 august 2012 at 10:02 pm
  Lasa un raspuns

  Am cumparat saptamana asta niste cabluri pentru pc si totul a mers super. Dar cine ar da o teapa la 15ron nu?

 • AlecsMih
  27 august 2012 at 11:49 am
  Lasa un raspuns

  Nu am cumparat niciodata, si nu cred ca am sa cumpar. Mai bine ma duc si imi iau cu mana mea, ca e mai sigur asa.

 • dufy
  31 martie 2015 at 9:26 pm
  Lasa un raspuns

  ca sa nu iei teapa de la vanzatori nu cumperi telefoane mobile de pe internet, la fel vanzatorii ca sa nu ia teapa de la prosti de 0-5 calificative si tipi care liciteaza si nu ridica coletele de la posta, nu trimit colete aiurea fara sa se asigure de seriozitatea asa zisilor cumparatori.
  cand te angajezi sa cumperi de pe okazii si vorbesti cu omul prin mesaj sau la telefon , te obligi sa respecti regulamentul,sa ai numele si adresa scrise corect pe site, orasul,etc, altfel okazii.ro iti v-a suspenda contul daca esti bou si nu ridici coletul posibil de la prima abatere.
  vanzatorii platesc taxe si comisioane pt. fiecare vanzare, nu sunt deloc avantajati de sistem, de multe ori oamenii stau cu sufletul la gura ca vine un bou de 0 calificative si apasa butonul aiurea cum mi s-a intamplat si mie si mai mult pierd decat castiga, de aceea si preturile mai ridicate uneori. Un colet neridicat, inseamna bani aruncati , platiti aiurea din banii vanzatorilor tur-retur,dar nu va ghidati intotdeauna dupa faptul ca unii au 100 sau 1000 calificative, toti platesc taxe si comisioane la greu pt supravietuire. sarcina cumparatorului este doar sa cumpere si sa respecte regulamentul siteului, nu poti negocia de mai multe ori pretul,fiindca risti suspendarea contului,iar daca nu ridici coletul vanzatorul depune plangere impotriva ta cu actele de retur care dovedesc neridicarea coletului si okazii iti suspenda contul pe buna dreptate daca esti tepar,adica cumparator fals,normal ar trebuii sa te dea in judecata..sa ceara despagubiri… dar daca te inscrii pe okazii cu bune intentii fara sa deranjezi oamenii aiurea si respecti aceste reguli stricte, ai sansa sa obtii calificative bune.

 • Lasa un raspuns

  *

  *

  S-ar putea sa te intereseze: