Cum afli daca un iPhone second hand este furat?

Te gandesti sa iti cumperi un iPhone second hand? Iata cateva metode rapide si simple prin care poti afla daca telefonul pe care vrei sa il cumperi este furat....
iPhone second hand

Te gandesti sa iti cumperi un iPhone second hand? Iata cateva metode rapide si simple prin care poti afla daca telefonul pe care vrei sa il cumperi este furat.

Nota: Functioneaza doar pentru iPhone cu: iOS 7, iOS 8, and iOS 9.

iPhone second handPrimul lucrul pe care trebuie sa il faci cand vrei sa achizitionezi un iPhone second hand este sa-i ceri vanzatorului serial number-ul si/sau IMEI-ul dispozitivului. Ideal ar fi ca vanzatorul sa iti trimita o fotografie cu informatiile, aceasta fiind mai greu de falsificat. Daca nu vrea sa iti dea aceste informatii este clar ca are un motiv si ar trebui sa renunti la „afacere”. Sunt o groaza de iPhone-uri sh de vanzare asa ca, ai de unde alege.

Dupa ce detii IMEI-ul si/sau serial numberul trebuie sa intrii pe site-ul iCloud unde poti veridica daca proprietarul a blocat acel iPhone (link: Check Activation Lock Status). Tot ce trebuie sa faci e sa intrii pe site si sa introduci datele care ti se cer, dupa care sa apesi butonul Continue. Daca telefonul apare ca blocat cere-i vanzatorului sa-l deblocheze (daca e proprietarul telefonului o sa poata), iar daca nu vrea sa faca asta renunta din nou la „afacere”.

Tine minte ca device-ul trebuie sa fie deblocat inainte de a ajunge la tine deoarece in caz contrar nu il vei putea folosi.

Daca totul pare in regula si te decizi sa faci tranzactia, cere livrare cu verificare. La verificare trebuie sa vezi daca serial number-ul si/sau IMEI-ul corespund cu cele ce ti le-a dat initial. Daca nu, refuza coletul.

Alte sfaturi utile:

  • Alege un vanzator cu reputatie buna (in cazul okazii)
  • Tot in cazul okazii, cere garantia de livrare, deoarece o sa primesti banii inapoi daca produsul nu corespunde cu descrierea
  • Daca vanzatorul iti preda personal telefonul, il poti ruga sa opreasca „Find my iPhone” in fata ta. Daca nu poate, bad news. Daca e deja oprit, pune-l sa il activeze si sa il opreasca.
  • Verifica daca telefonul nu este blocat intr-o anumita retea.

Vezi aici cele mai bune oferte la iPhone

Fara comentarii

Lasa un raspuns

*

*

S-ar putea sa te intereseze: