E oficial. Apple a lansat iPhone 5

Este în sfârșit oficial. Apple a lansat astăzi iPhone 5. Mult așteptatul telefon inteligent vine cu un display mai mare, cu o cameră mai performantă, este mult mai subțire...
iphone5

Este în sfârșit oficial. Apple a lansat astăzi iPhone 5. Mult așteptatul telefon inteligent vine cu un display mai mare, cu o cameră mai performantă, este mult mai subțire și mai ușor. Acesta are o grosime de doar 7.6mm și cântârește 112 grame, ceea ce îl face cel mai ușor terminal apple și este construit în întregime din sticlă și aluminiu.

Dispune de un display de 4 inch cu o rezoluție de 1136 x 640, ceea ce înseamnă ca practic a fost lungit iPhone 4/4S-ul, atât din punct de verede al rezoluției cât și a dimenisunii fizice. Au mai adăugat pe display și al cincilea rând de aplicații, ecranul fiind unul cu aspect 16:9, ceea ce înseamnă că nu se vor mai vedea dungile negre de sus și jos, la vizualizarea filmelor. Display-ul iPone 5 -ului are senzorii de atingere integrați direct în display, de unde rezultă ecranul mult mai subțire. Apple susține că iPhone 5 dispune de cel mai precis display din industrie.

iphone 5

iPhone 5 dispune și de o cameră mai performantă, de 8 megapixeli, f/2.4 cu filtru IR hibrid, ce promite o performață mai bună în condiții de iluminare slabă și o rapiditate crescută cu 40%. De asemenea, cameră vă permite să realizați fotografii în timp ce faceți capturi video, care, că tot veni vorba, sunt 1080p.

Citeste si:  Black Friday 2016: eMAG - "Pe 18 noiembrie va fi cel mai mare Black Friday de pana acum"

Procesorul a fost de asemenea îmbunătățit, fiind echipat cu Apple A6, care este de 2 ori mai rapid decât precedentul. Sunt 3 microfoane în iPhone 5, astfel suportând HD voice și include boxe cu 20 la sută mai mici decât cele precedente dar care se aud tare.

iphone 5 connector

Apple a anunțat de asemenea că iPhone 5 va avea un nou conector, cu 80% mai mic decât cel tradițional cu 30 de pini. Acest design cu 8 pioni oferă o durabilitate mai crescută. Desigur, apple va oferi și un adaptor pentur vechiul conector.

Programul de recunoaştere vocală al iPhone,Siri, a fost şi el îmbunătăţit, „ştie” mult mai multe: nu răspunde la întrebări „subiective”, cum ar fi „Zi-mi un film bun”, dar dă imediat curs comenzii „Zi-mi un restaurant cu specific japonez la 10 minute de aici”.

Durata de viață a bateriei noului iPhone: 8 ore (talk time), 10 ore (Wi-Fi browsing), 40 ore (muzică), 240 ore (standby).

 

3 Comentarii la acest articol.
 • Adi
  16 septembrie 2012 at 12:55 pm
  Lasa un raspuns

  Tare curios sunt, cat de multe vor vinde 🙂
  Eu sper sa depaseasca toate asteptarile.

  • Husdup Florin
   16 septembrie 2012 at 4:28 pm
   Lasa un raspuns

   Tot timpul se vând multe terminale, chiar dacă produsul este foarte criticat și chiar nu aduce îmbunătățiri majore. S-a mai întâmplat chestia asta deci e de așteptat.

 • Sorin
  9 octombrie 2012 at 7:43 am
  Lasa un raspuns

  Sal, as vrea sa imi fac un sistem in special pt gaming si nu stiu pe ce sa ma axez. Pe nVidia (placa video si de baza)+ procesor Intel sau pe AMD (placa video, de baza si procesor). Poti sa ma ajuti?

 • Lasa un raspuns

  *

  *

  S-ar putea sa te intereseze: