Cum sa adaugi Facebook chat heads in Chrome, exact ca pe Android/iOS

Serviciul de mesagerie al celor de la Facebook are un succes grozav. Aproape toata lumea comunica prin intermediul lui, desi odata obisnuiam toti sa discutam pe „mess”. Facebook Messenger-ul...
chrome-facesdotim

Serviciul de mesagerie al celor de la Facebook are un succes grozav. Aproape toata lumea comunica prin intermediul lui, desi odata obisnuiam toti sa discutam pe „mess”. Facebook Messenger-ul este unul din principalele motive pentru care multi oameni (mai) au (inca) un cont de facebook. Iti ofera posibilitatea sa discuti cu vechii prieteni, noii prieteni si familia, totul intr-un singur loc.

Pentru smartphone-uri exista deasemnea si aplicatie dedicata pentru acest serviciu, „Facebook messenger”, ce dispune de o facilitate numita chat heads, aceasta fiind  foarte folositore, dupa parerea mea. Aplicatia de chat iti va arata in timp real mesajele primite, afisand un cerc cu fotografia celui ce iti trimite mesajul, intr-o parte a ecranului, peste tot ce faci tu. Acest lucu iti permite sa raspunzi imediat acelei persoane indiferent de ce ce faci in momentul respectivpe telefon.

Acum poti dispune de aceasta facilitate si pe calculator, poti adauga facebook chat heads in Chrome. Facebook a retras acum ceva timp aplicatia oficiala de messenger, dar faces.im, o extensie third party, vine si cu chat heads pentru calculatorul tau. Daca iti place aceasta facilitate pe smartphone, sigur iti va placea si pe calculator.

 De unde descarc faces.im?

Faces.im poate fi gasit in Chrome web store. Adauga extensia, da-i permisuni sa acceseze facebook-ul si gata. De acum, de fiecare data cand vei primi un mesaj de la cineva, Faces va afisa un chat head cu fotografa expeditorului intr-o margine a ecranului (initial dreapta). Daca treci cu mouse-ul peste acea imagine, vei vedea alaturi cel mai recent mesaj primit de la persoana respectiva. Asa poti decide daca mesajul e important si raspunzi imediat, sau daca il lasi pentru moment la o parte. Daca nu poti raspunde pe moment, chat head-ul va ramane afisat fara sa te deranjeze in vreun fel, pana termini ce ai de facut. Pentru a elimina, cand treci cu mouse-ul peste, iti apare un „X” in partea dreapta, care daca este apasat, inchide chat haed-ul respecitv. Chiar ca in imaginea de mai jos:

Faces-Bubble-Text-Hover

Daca decizi sa inchizi „bulina”, in partea dreapta sus a browser-ului, langa address bar, exista o iconita care ne afiseaza numarul de mesaje necitite care le avem in acel moment.

In momentul in care ai dat click pe chat head, vei fi dus intr-o fereastra de tip pop-up unde poti raspunde. Fereastra iti arata istoricul mesajelor de pe facebook si arata ca o aplicatie de chat normala. Exact ca in imaginea de mai jos. Asta poate fi folositor daca vrei sa vezi ce ai vorbit putin mai inainte cu persoana respectiva sau daca vrei sa incepi o conversatie cu altcineva. De asemenea se pot trimite fotografii, fisiere, stickere si emoticoane din fereastra deschisa.

Faces-Pop-Up-Replies

Dezactiveaza-le in cazul in care nu vrei sa apara

Chat head-urile pot fi dezactivate in cazul in care nu vrei sa apara. Sa spunem ca ai de facut o prezentare si trebuie sa arati ceva de pe web pe videoproiector. Nu vrem ca toata lumea sa vada cand primim mesaje, nu? Ei bine, in fereastra de mesaje avem un buton in partea dreapta sus de unde putem dezactiva/activa chat head-urile.

In concluzie, facebook chat heads in chrome sunt o idee buna si productibila. Nu esti distras de news feed, nu rebuie sa schimbi intre taburi si la nevoie, pot fi dezactivate.

Fara comentarii

Lasa un raspuns

*

*

S-ar putea sa te intereseze: