Fara conexiune de date? Nicio problema, foloseste Pangea

Pangea este, in opinia mea, un serviciu extrem de util si inovativ, care ofera o conexiune la internet transformand sunetele primite printr-un apel in date, care apoi sunt afisate...
pangea

Pangea este, in opinia mea, un serviciu extrem de util si inovativ, care ofera o conexiune la internet transformand sunetele primite printr-un apel in date, care apoi sunt afisate in browser sau orice alta aplicatie.

Una dintre problemele cu care se confrunta industria tehnologica este conectarea la internet a miliardelor de oameni care inca nu au acces la el.

Facebook si Google sunt de parere ca dronele sunt raspunsul, planuind sa puna sute de mii de „roboti zburatori” in aer pentru a creste acoperirea globala a internetului. Luand in cosiderare update-urile pe care le-au publicat periodic in legatura cu progresul acestui plan, tind sa cred ca este momentan un vis. Intre timp, multe startup-uri au incercat sa gaseasca solutii alternative, unul din ele fiind si Pangea.

Startup-ul al carui co-fondator si CEO este romanul Vlad Iuhas, a prezentat la coneferinta TechCrunch Disrupt de anul acesta o solutie de a conecta pe oricine detine un telefon cu Android la internet.

Aceast serviciu ne poate aduce aminte de vremurile cand aveam internet prin telefonul fix, deoarece foloseste infrastructura de apeluri voce pentru a transmite date. Totusi, principiul de functionare nu este deloc acelasi, asa ca cei de la Pangea au avut mult de lucru pana sa gaseasca solutia lor.

Practic, metoda folosita de ei implica transformarea datelor intr-o unda sonora ce ajunge la utilizator printr-un apel de voce, unde se demoduleaza si se extrag datele necesare. De fiecare data cand vrei sa trimiti un e-mail sau sa iti verifici Twitter-ul, aplicatia va efectua un apel scurt de aproximativ 10 secunde, transferand astfel datele cu o viteza de pana la 64kilobiti pe secunda.

Citeste si:  Black Friday 2016: eMAG - "Pe 18 noiembrie va fi cel mai mare Black Friday de pana acum"

Avand in vedere viteza scazuta, Pangea este momentan folosita doar pentru text, dar Vlad Iuhas a spus ca in curand vor reusi sa ofere o experienta completa a utilizarii internetului prin intermediul aplicatiei lor, desi la o viteza mai mica decat conexiunile 3G/4G.

pangea15

Vlad spera ca operatorii de telefonie mobila din Africa, Asia si America Latina vor oferi aplicatia Pangea preinstalate pe telefoanele care la vand. Compania planuieste sa dea drumul serviciului in Nigeria in aceasta vara, lucrand cu una dintre cele mai mare retele din Africa. Daca totul merge bine, serviciul va fi disponibil pe tot continentul in scurt timp.

Cred ca Pangea va avea un real succes mai ales in tarile subdezvoltate din Africa si Asia, cel putin 10 ani de acum incolo pana acoperirea globala va creste. Romanii nostrii dovedesc inca o data priceperea in domeniul IT&C, lucru de care ar trebui sa fim mandrii.

Ce parere aveti despre Pangea?

Fara comentarii

Lasa un raspuns

*

*

S-ar putea sa te intereseze: