Google Cardboard – un gadget super

Facebook a cumparat compania care produce gadget-ul Oculus Rift. O pereche de ochelari mari si futuristi, prin care intrii intr-o realitate virtuala 3D. Este o idee geniala, un produs excelent...
google-cardboard-9921

Facebook a cumparat compania care produce gadget-ul Oculus Rift. O pereche de ochelari mari si futuristi, prin care intrii intr-o realitate virtuala 3D. Este o idee geniala, un produs excelent pentru gameri s nu numai insa pretul ajunge din pacate la 350$. Goolge, in raspuns la chestia asta si-au creat proprii Oculus Rift, la doar 20 de dolari: Google Cardboard.

La evenimentul de anul acesta Google I/O a fost prezentat acest dispozitiv simplu, din carton, pe care utilizatorii il pot asambla usor sau chiar consturi singuri. Ai nevoie de doar 2 lentile mai speciale dar care le gasesti pe internet, carton, foarfeca, niste elastic, un smartphone cu Android si… cam atat. Dupa ce ai construit ochelarii, pui telefonul tau in ei cu aplicatia Cardboard deschisa si voila. Esti intr-o lume virtuala.

Modul prin care acest dispozitiv se conecteaza la smartphone-ul tau este prin NFC, tehnologie prin care va interactiona cu aplicatia Cardboard. Aceasta integreaza mai multe enviroment-uri, cum ar fi, Exibit cu ajutorul careia puteti privi un obiect de arta din orice unghi, Street Vue ce va permite sa va plimbati prin Paris, Google Earth cu care puteti vizita Marele Canion, iar Windy Day este un scurtmetraj animat interactiv.

Este de asemnea compatibila si cu telefoanele fara NFC, daca utilizezi un mic trick: navigarea in aplicatie cu ajutorul… degetelor si al giroscopului.

cardboard

Dezvoltatorii deja pot face aplicatii pentru Google Cardboard, acest gadget avand un viitor promitator. A adus un coleg acum cateva zile asa ceva la servici. M-am jucat si eu putin cu el si tot ce pot spune e ca este genial. Atat si device-ul fizic dar si aplicatia, care conteaza foarte mult. Am fost foarte incantat de calitatea imaginii si senzatia oferita cand am testat acest gadget din carton. Trebuie sa te misti in stanga – dreapta – sus – jos pentru a naviga in enviroment, aplicatia folosindu-se de giroscopul, accelerometrul si ce mai exista acolo prin telefon pentru detectarea miscarii.

In concluzie, va recomand Google CardBoard. Este o senzatie extrem de misto la folosirea lor si au un pret foarte scazut. Putei gasi schemele pentru a le putea construi chiar voi aici.

2 Comentarii la acest articol.
 • David
  12 august 2014 at 11:23 pm
  Lasa un raspuns

  Salut. Stii cumva de unde a facut rost colegul de asa ceva?
  Vreau sa imi iau si inainte de a comanda din state m’ar interesa o sursa mai de pe aici 🙂
  Merci

  • Husdup Florin
   16 august 2014 at 12:48 pm
   Lasa un raspuns

   Salut. Aici nu am gasit nicaieri, cei ce i-am probat au fost adusi din SUA. Am mai avut colegi care si-au facut ei siguri dupa planurile de la Google.

  Lasa un raspuns

  *

  *

  S-ar putea sa te intereseze: