iPhone 7 / 6C / 5SE – ce poate Apple sa mai aduca nou?

Ca in fiecare an, nu stim nimic oficial despre urmatorul model de iPhone. Poate Apple s-a gandit ca iPhone 6S este telefonul perfect si nu mai lanseaza altul? Ok,...
iPhone 7

Ca in fiecare an, nu stim nimic oficial despre urmatorul model de iPhone. Poate Apple s-a gandit ca iPhone 6S este telefonul perfect si nu mai lanseaza altul? Ok, hai sa fim realisti, nicio sansa. Exista deja zvonuri si speculatii pe internet despre urmatoarele versiuni de iPhone, asa ca hai sa vedem ce „stim” pana cum:

iPhone 6C

Am citit prin mai multe publicatii straine ca Apple ar vrea sa lanseze un nou model de iPhone in luna Martie, odata cu lansarea oficiala a Apple Watch 2. Acesta nu va fi un succesor pentru iPhone 6S ci un nou model.

Denumit iPhone 6C, se crede ca acesta va fi un model cu dimensinui mai mici (aprox. 4 inch) si cu un pret mai redus, pentru persoanele cu buzunare mai mici (si la propriu si la figurat).

iPhone 5SE

Okay, zvonurile aparute cel mai recent spun ca iPhone 6C este ceva fictiv, Apple lansand de fapt iPhone 5SE. L-am inclus totusi in articol pentru a face un round-up la cele mai credibile zvonuri. Se pare ca in loc de o versiune mai mica a iPhone 6S, vom avea un iPhone 5S cu imbunatatiri – pentru a satisface cererile unui telefon cu ecran mai mic si cu un pret accesibil.

Noul dispozitiv are numele de cod in cadrul companiei „N96”, insa va fi la vanzare sub denumirea de iPhone 5SE. Conform unor angajati Apple literele SE din denumire au doua intelesuri: Special Edition sau Enhanced Edition of iPhone 5S. Cateva din imbunatatirile cu care o sa vina acest dispozitiv:

  • Camerele foto de pe iPhone 6
  • Suport pentru panorame largi si autofocus la filmare
  • Barometru pentru stabilirea altitudinii in „Health App”
  • Chip NFC pentru Apple Pay
  • Procesorul A8 si cipul video M8 de pe iPhone 6
  • Bluetooth 4.2, VoLTE si WiFi 802.11ac
  • Live photos la fel ca pe iPhone 6S
  • Aceeasi gama de culori ca iPhone 6S

Desi va avea „live photos” acesta nu va dispune de un ecran 3D Touch. Conform 9to5mac, iPhone 5S va fi scos din fabricatie iar iPhone 5SE va intra pe piata in locul sau, la acelasi pret.

Fara mufa jack pentru casti

Un numar mare de zvonuri sugereaza faptul ca mufa jack de 3.5mm pentru casti nu va mai exista pe viitorul iPhone 7. Pe langa faptul ca scoaterea acesteaia va face loc la propriu in telefon pentru alte tehnologii, va permite si fabricrea unui telefon mult mai subtire. La CES am vazut ca s-au lansat deja casti in-ear wireless, indicand fatpul ca este posibil ca producatorii sa se orienteze spre noile cereri, odata cu aparitia iPhone 7.

Citeste si:  Black Friday 2016: Flanco - 20 de zile de reduceri

De asemenea, este un loc in minus pe unde apa si praful ar putea intra in iPhone 7, ceea ce ne duce la urmatorul zvon…

Rezistent la apa si praf

Cateva rapoarte au sugerat ca iPhone 7 va fi primul telefon Apple cu adevarat rezistent la apa. iPhone 6S dispune deja de un numar de protectii si sigilii care il ajuta sa tina apa departe de componentele electronice, insa Apple nu recomanda totusi sa il udati.

Cred ca un iPhone rezistent la apa si praf ar fi cu adevarat ceva cool. Cu siguranta este un lucru care a fost cerut de multa lume pe percursul anilor.

Incarcare wireless

Incarcarea wireless ar fi un lucru bun atat pentru utilizatori cat si pentru Apple: utilizatorul primeste o metoda mult mai eficienta de incarcare iar Apple are ocazia sa vanda din nou accesorii mult mai scumpe.

Design nou si minim 32GB

Apple are obicieul de a redesena carcasa odata la cativa ani, deci pare plauzibil. De fiecare data dupa modelul „S” carcasa a fost mai mult sau mai putin schimbata.

Un alt zvon de acum ceva vreme sustine ca Apple nu va mai face iPhone-uri de 16GB, cea mai mica versiune fiind cea de 32GB. Ce-i drept, 16GB sunt cam putini, avand in vedere ca fogorafiile si aplicatiile incep sa ocupe din ce in ce mai mult spatiu. Este o schimbare binevenita, mai ales daca modelul de 32GB va costa cat ar fi trebuit sa coste cel de 16GB.

Display OLED

Se crede ca Apple crea sa treaca pe display-uri OLED pana in 2018, lucru care le va permite ca tot ansamblul display-ului sa fie mai subtire si sa ofere o luminozitate mai buna.

Surse: zdnet, 9to5mac. Foto: techradar

Fara comentarii

Lasa un raspuns

*

*

S-ar putea sa te intereseze: