Medicina si tehnologia

Am fost ieri in Auchan la cumparaturi iar la casa, o doamna nu foarte in varsta era foarte revoltata ca toate aparatele astea noi de prin spitale nu sunt bune...
medical

Am fost ieri in Auchan la cumparaturi iar la casa, o doamna nu foarte in varsta era foarte revoltata ca toate aparatele astea noi de prin spitale nu sunt bune ca, mai bine era pe vremuri si prostii din astea. Se vede ca duduia cam comunista, nu stie cum tehnologia revolutioneaza incet incet domeniul medical. Adica, organe printate la imprimanda 3D in viitor, RMN-ul, sonograma si alte aparate de ultima generatie sunt fara de folos?!

modern-medical-technology-242x242

Tehnologie medicala

Intamplarea facuse ca in spatele meu sa vina un domn care ii explica unei tipe cum fetita lui de 12 ani s-a vindecat in 3 ani de zile de epilepsie datorita unui aparat de ultima generatie pentru tratarea acestei boli, care se gaseste doar la un spital din Bucuresti. Eram la rand la casa fix intre poli: pro tehnologie medicala si contra tehnologie medicala. Awesome.

Intr-unul din articolele mele anterioare am scris despre Google Project Ara. Ei bine, acest telefon modular are deja in stadiu de prototip module pentru domeniul medical: masurarea glicemiei, alcoolemiei din sange, leucocite, etc. Ganditi-va putin – medicii de pe ambulanta, de exemplu, nu vor trebui sa poarte la ei aparate de cateva kilograme pentru a face cateva analize pe loc, vor putea face asta cu ajutorul unui smartphone.

pulse-oximeter

Project Ara – senzor puls

Oamenii cu alte boli ce trebuie sa isi ia anumite analize periodic, vor putea face asta singuri la perioada selectata, iar daca analizele nu sunt in parametrii, telefonul va anunta imediat medicul personal sau chiar va chema ambulanta. O groaza de posibilitati doar cu acest telefon!

Pe langa asta, cele despre care am pomenit mai sus nu sunt de neglijat – medicii au reusit acum ceva timp sa creeze un organ functional 100% folosind o imprimada 3D. Cat de tare e asta?! RMN-ul, cate vieti a salvat de cand putem face o „radiografie” a intreg corpului, in timp real fara radiatiile ce sunt necesare unei radiografii normale?

Acum se lucreaza la tehnologii pentru a depista cancerul in stadiu incipient si multe altele care nici nu ne pot trece prin cap. Cred ca ar trebui sa fim recunoscatori cercetatorilor care dezvolta astfel de aparate in domeniul medical pentru ca in viitor cred ca vom putea salva mult mai multe vieti, de mult mai multe boli care in ziua de astazi nu au leac. Apropo, citisem cum cateva saptamani ca s-a reusit vindecarea primului om de SIDA.

Daca totusi nu va place tehnologia, sau daca din pacate nu va poate ajuta in problemele dumneavoastra medicale, sigur exista alte solutii. Spre exmplu medici homeopati, medicina naturista, interventii clasice, etc. Putei gasi medic homeopat bucuresti aici, iar daca aveti sugestii de completare la articol, le astept in comentarii.

Fara comentarii

Lasa un raspuns

*

*

S-ar putea sa te intereseze: