Mercedes-Benz S500 cu sistemul Intelligent Drive

Anul acesta, la salonul auto de la Frankfurt, nemții de la Mercedes, au prezentat noul lor sistem, intitulat Intelligent Drive, pe un Mercede-Benz S500. Acesta transformă condusul în… stat...

Anul acesta, la salonul auto de la Frankfurt, nemții de la Mercedes, au prezentat noul lor sistem, intitulat Intelligent Drive, pe un Mercede-Benz S500. Acesta transformă condusul în… stat degeaba practic, tu lăsând totul în voia senzorilor, a camerelor video și a informațiilor primite prin module GPS.

Știm că cei de la Audi au așa numitul Park Assist, care permite unei mașini să parcheze singură. Cei de la Mercedes însă, au trecut la alt nivel. Modelul de Mercedes-Benz S500 a fost programat să se conducă singur, reușind acest lucru cu brio, pe o distanță de 100 de km, pe același traseu pe care l-a parcurs și Bertha Benz acum 125 de ani, între Mannheim și Pforzheim.

În secoulul 21, primul Mercedes-Benz S500 autonom a fost nevoie să se confrunte cu obstacole de întâlnite de orice șofer: sensuri giratorii, semafoare, pietoni, bicicliști și tramvaie. Ceea ce m-a uimit este că realizarea acestui lucru a fost posibila prin utilizarea tehnologiei deja existente pe un S-Class, fără multe alte investiții.

Dacă Audi a făcut deja primul pas cu sistemul ce permite unei maşini să se parcheze singură, Mercedes-Benz preia ştafeta şi o ridică la un alt nivel. Şi nu oricum, pentru că germanii au programat maşina să conducă singură pe o distanţă de 100 km, pe acelaşi traseu pe care Bertha Benz l-a parcurs acum 125 de ani între Mannheim şi Pforzheim.

Citeste si:  Black Friday 2016: Flanco - 20 de zile de reduceri

Ce părere aveți despre așa o mașină? Eu unul cred că dacă în viitor toate mașinile vor avea acest sistem, sigranța în trafic ar fi sporită, poate chiar nu am avea accidente. Pe de altă parte, unde ar mai fi plăerea condusului? (desigur, când cineva conduce din plăcere și nu din obilgație)

Fara comentarii

Lasa un raspuns

*

*

S-ar putea sa te intereseze: