Microsoft HoloLens si Windows Holographic

Microsoft tocmai a prezentat urmatoarea sa invoatie si este chiar excelenta: Windows Holographic. Acesta creeaza o  experienta a realitatii augmentate, cu ajutorul ochelarilor Microsoft HoloLens, ochelari ce seamana cu acele...

Microsoft tocmai a prezentat urmatoarea sa invoatie si este chiar excelenta: Windows Holographic. Acesta creeaza o  experienta a realitatii augmentate, cu ajutorul ochelarilor Microsoft HoloLens, ochelari ce seamana cu acele casti de realitatea virtuala prezente pe piata, insa solutia Microsoft face cu mult mai mult de atat: adauga holograme lumii din jurul tau. Exact ca in fotografia de mai sus.

Ochelarii HoloLens sunt descrisi ca fiind „cel mai avansat computer holografic vazut vreodata”. Pentru a-i utiliza nu ai nevoie de un calculator, laptop sau tableta, acestia incluzand un procesor, o placa video si desigur un procesor pentru holograme. Vizorul negru este de fapt un display prin care poti vedea, sunetul este spatial, ca sa poti „auzi” hologramele din spatele tau si sa iti dai seama din ce directie se aude, iar pe langa aceste lucruri mai include desigur si o groza de senzori de miscare, etc.

NO WIRES OR PC REQUIRED, IT’S A SELF-CONTAINED HOLOGRAM GENERATOR

Desi in stagiu de dezvoltare, HoloLens va iesi pe piata undeva aproape de lansarea Windows 10, insa nu stim daca inainte, in acelasi timp, sau dupa. Conform CEO-ului Microsoft, Satya Nadella, produsul va avea un pret astfel incat atat consumatorii enterprise, dar si utilizatorii de rand sa si-l permita.

Demonstratia HoloLens din video de mai sus prezinta o viziune extrem de ambitioasa asupta viitorului tehnologiei. Poti sa joci Minecraft in sufragerie, deasupra tabloului de pe perete, sa te plimbi pe suprafata planetei Marte sau sa-ti plimbi clientii prin ultima ta creatie arhitecturala…toate acestea posibile cu Microsoft HoloLens. Alex Kipman, omul responsabil cu acest proiect spune ca Windows Holographic nu este atat de mult despre punerea utilizatorului intr-o lume virtuala, ci despre oferirea unei experiente mai accentuate si despre, ei bine, holograme.

Citeste si:  Black Friday 2016: evoMAG - "vom livra 50% din comenzi in 48 de ore"

Ce parere ai de acest proiect Microsoft?

Un comentariu
 • Dobre Petronel
  8 februarie 2015 at 2:30 pm
  Lasa un raspuns

  E foarte tare. Dar se va ajunge în viitor la tehnologia care o să ne facă rău, nu bine, deja a început. Cum a spus şi Bill Gates parcă (mă scuzaţi dacă greşesc) că inteligenţa artificială se va întoarce împotriva noastră…

 • Lasa un raspuns

  *

  *

  S-ar putea sa te intereseze: