Mirilor, nu toti care au un DSLR sunt profesionisti

In primul, rand, ce inseamna DSLR? -> Aparatul fotografic reflex (cunoscut și sub abrevierea DSLR pentru englezădigital single-lens reflex) reprezintă un aparat de fotografiat digital, care utilizează un sistem mecanic...
wedding-photographer-artur-jakutsevich

In primul, rand, ce inseamna DSLR? -> Aparatul fotografic reflex (cunoscut și sub abrevierea DSLR pentru englezădigital single-lens reflex) reprezintă un aparat de fotografiat digital, care utilizează un sistem mecanic tip oglindă și pentaprismă pentru a direcționa lumina direct de la lentilele fotografice la cele optice, printr-un vizor pe partea din spate a aparatului de fotografiat. (via wikipedia)

Mirilor, trebuie sa stiti ca nu toti care au un DSLR, un aparat din acesta mare si cu obiectiv lung sunt profesionisti si sunt pregatiti sa va imortalizeze, poate cele mai frumoase clipe din viata voastra: nunta. In zilele astea, majoritatea oamenilor si copiilor rasfatati detin un DSRL, pentru ca sunt si care au preturi accesibile, de pana in 2000 de RON. Acestia, fie au aparat de moft, fie pentru ca vor sa invete, insa cei care vor sa invete sunt prea putini si majoritatea nici nu se lasa invatat de cei mai experimentati, pentru ca e bine cum fac ei.

Saptamana trecuta, plimbandu-ma prin oras am vazut o nunta, mirii indreptandu-se spre primarie, cu limuzina, masini de lux, super ornamente si tot tacamul. O masina insa mi-a atras atentia, un Matiz din care un tip, „putin” mai mare asa, statea jumatate pe geam afara, jumatate inauntru si filma coloana de masini. Ok, totul normal, camera parea profi, am zis ca nu si-a scos glidecam-ul pe geam ca nu avea cum, casa de piatra mirilor, etc.

Bun, pana cand am ajuns si prin fata primariei, cand intamplator atunci se faceau clasicele poze din parc (acesta fiind vis-a-vis de primarie chiar). Fotografiile le facea o doamna care parea ca nu are nici cea mai mica idee despre fotografie, cu un aparat foto ce dupa cunostintele mele l-am identificat ca fiind un Nikon D3100, cu obiectivul de kit, 18-55mm, si cu blitz-ul ridicat. Da, blitz-ul ridicat, cel stock din aparat, si inca o data da, afara, ziua, blitz.

Am ramas putin (mai mult) surprins. Adica ai bani sa inchiriezi limuzina, la nunta ai invitati cu X6, Mercedes S Class si alte masini luxoase, dar iti angajezi un fotograf/videograf ieftin? Bai, nunta cred ca este unul dintre cele mai importante momente din viata ta, de la care le vei arata fotografiile prietenilor, copiilor si nepotilor, iar tu angajezi un fotograf de duzina?

Nici nu vreau sa-mi imaginez ce fotografii iesisera in parc, dar mai ales in biserica, unde cel mai probabil duduia folosiste aparatul pe setarile Automate cu blitz. Adica, nu asa se face frate. Chemi un fotograf profesionist, care chiar stii cum face fotografiile, care a mai fost la alte 1000 de nunti inaintea nuntii tale si care are un aparat chiar profesional, de sute de milioane, care stie cum sa seteze manual aparatul pentru fotografii perfecte, care iti face fotografii ca de vis.

In conluzie, nu va zgarciti la un fotograf de duzina pentru nunta voastra. Cautati inainte despre el pe internet, cum face fotografiile, fotografii de la alte nunti si asa mai departe. Uitati aici, la Jadoris fotograf pentru nunta, cateva exemple de „Asa da”, iar daca in tot Google-ul acesta nu gasiti cu succes un fotograf pentru nunta, care sa fie si bun, in apropiere de voi, atunci incercati pe facebook. Sunt zeci, sute de grupuri si comunitati de fotografi profesionisti. Inscrieti-va si intrebati acolo, cu siguranta veti gasti.

Deci: Dorel, Gicu sau alt prieten al vecinei tale, care i-a facut ei acum 10 ani poze in parc si are un aparat d’ala mare nu e omul potrivit pentru asta.

Un comentariu
 • Andrei Cenusa
  19 ianuarie 2015 at 7:55 pm
  Lasa un raspuns

  Nu toti au fost la clubul Foto ca si noi ;).

 • Lasa un raspuns

  *

  *

  S-ar putea sa te intereseze: