Parola lui Mark Zuckerberg pe twitter era „dadada”

Omul care conduce cea mai mare retea de socializare din lume si implementeaza incontinuu noi masuri de securitate pentru securitiatea miliardelor utilizator, nu a respectat o regula de baza...
mark-zuck-hacked

Omul care conduce cea mai mare retea de socializare din lume si implementeaza incontinuu noi masuri de securitate pentru securitiatea miliardelor utilizator, nu a respectat o regula de baza in securitatea pe internet si anume, sa isi puna o parola complexa.

Da, este vorba chiar despre Mark Zuckerberk care a avut conturile de Twitter si Pinterest compromise duminica. Un grup de hackeri din Arabia Saudita, care se intituleaza OurMine, au revendicat atacul. Ghiciti cum au reusit?

Gratie unei erori a retelei LinkedIn, prin care niste hackeri au reusit sa puna mana pe o baza de date cu utilizatori si parole. Grupul OurMine au gasit printre acestea si contul lui Zuckerberg, au decriptat parola si au incercat-o pe mai multe conturi de pe retele sociale, si spre surprinderea lor (si a noastra) a functionat pe Twitter si Pinterest.

Grupul de hackeri, a postat pe conturile de Twitter si Pinterest a lui Zuckerberg bannere si cateva mesaje ofensatoare.

Cel mai surprinzator lucru din toata situatia este faptul ca parola ce o avea la LinkedIn, Twitter si Pinterest era „dadada„. Grupul nu a reusit sa obtina acces si la contul de facebook sau de Instagram.

Un comentariu
 • Ciprian Lospa
  26 iunie 2016 at 7:31 pm
  Lasa un raspuns

  Faza e ca nimeni nu se asteapta ca astfel de persoane sa aiba asemenea parole.

 • Lasa un raspuns

  *

  *

  S-ar putea sa te intereseze: