Premiile Darwin – sau premiile pentru prostie

Einstein spunea că două lucruri sunt infinite: universul și prostia umană. Însă despre univers nu e 100% sigur. Și avea dreptate. De 20 de ani, în Statele Unite se...
premiile-darwin

Einstein spunea că două lucruri sunt infinite: universul și prostia umană. Însă despre univers nu e 100% sigur. Și avea dreptate. De 20 de ani, în Statele Unite se realizează un top puțin mai ciudat la sfârșitul fiecărui an. Premiile Darwin, premiile pentru prostie.

Cei de la darwinawards.com alcătuiesc anual un top al prostiei, unde se clasează oameni care mor sau se mutileza pe viață în urma unor acțiuni stupide. Deși deznodământul este de obicei tragic, pe de o parte acțiunile sunt amuzante. Să luăm un exemplu:

Pe primul loc în 2013 a fost un bărbat din California ce a încercat să jefuiască un magazin. Acesta a vrut să tragă cu arma asupra unei persoane dar arma nu s-a descărcat. Inteligenta mișcare la care s-a gândit agresorul, a fost să se uite pe țeavă să vadă dacă nu este blocată. Oare ce s-o fi întâmplat? Kboom, de data aceasta arma s-a descărcat… în capul lui.

Pe locul 2 a fost clasat un caz în care un bucătar din Elveția și-a tăiat un deget în mașina de tocat carne. Acesta a contactat compania de asigurări pentru a fi despăgubit, dar aceștia au considerat că a fost de fapt neglijență. Astfel, au trimis un expert al companiei la fața locului pentru a testa mașina de tocat carne, dar și acesta și-a pierdut un deget. Cel mai interesant este că dosarul bucătarului a fost aprobat, cel al expertului, nu.

Pe locul 3 avem o crimă cu nervi. Un bărbat din Chicago și-a dezăpezit un loc de parcare timp de o oră în timpul unui viscol. După ce a terminat, a mers să își aducă mașina dar surpriză. Locul de parcare tocmai fusese ocupat de o femeie, pe care a omorât-o.

Al patrulea loc îi revine unui șofer de autobuz din Zimbawe care transporta 20 de pacienți cu probleme mintale la un ospiciu. Individul s-a oprit să bea ceva la un bar, iar când a ieșit și -a dat seama că pacienții evadaseră. Pentru că nu a vrut să își recunoască incompetența, a mers într-o stație de autobuz și a spus că duce gratuit 20 de oameni unde vor ei. I-a dus de fapt pe aceștia la clinica de boli mintale spunând că au de fapt halucinații bizare. Minciuna a fost descoperită după 3 zile.

Pe celelalte locuri din 2013 avem un tânăr rănit în urma curiozității lui de a vedea cât de aproape de un tren poți sta cu capul fără să te rănești, un tip care a vrut să spargă geamul unui magazin cu o cărămidă dar aceasta a ricoșat fix în capul său, unul care a băut benzină dintr-un rezervoc, etc.

Într-un top din alt an se află o altă catastrofă, Ciomu reloaded: Un bărbat de 51 de ani și-a ales ca partener sexual un aspirator. Din păcate pentru el, individul nu știa că aspiratorul ales de el avea o lamă de oțel ce se învârtea pentru a-i da forță să aspire. Evident că partenerul sexual al aspiratorului a rămas fără obiectul muncii. Acesta când s-a văzut cu penisul retezat abia a putut suna la poliție, unde a mințit că a fost atacat și înjunghiat, după care a leșinat.

La premiile Darwin din 1995, a fost nominalizat un fermier polonez în vârstă de 30 de ani ce a organizat împreună cu mai mulți prieteni o petrecere. După mai multe rânduri de tărie, tipii s-au dezbrăcat și au început să joace jocuri mai bărbătești, pentru a vedea care rezistă mai mult. Inițial s-au pocnit minute la rând cu scânduri în vârful capului. Apoi, unul mai „inteligent” a luat drujba urlând: Ia uite ce pot eu să fac! și și-a retezat un picior. Aplauzele și uralele pe care le-a primit i-au cauzat invidie fermierului de 30 de ani. Fruios pe rivalul său, a luat și acesta drujba zbierând Ia uitați aici!… după care și-a retezat capul.  A câștigat cu siguranță competiția!

Avem și români la premiile Darwin: Fostul jucător de fotbal de la Gloria Bistrița, Mario Bugeanu, a murit împreună cu prietena sa în anul 1999 în timp ce făceau sex într-o mașină. Cum așa? Aceștia se aflau într-un garaj cu ușa închisă, iar pentru că fotbalistul nu a oprit motorul mașinii, monoxidul de carbon emanat prin țeava de eșapament s-a acumulat în cantitate mare iar cei doi au murit intoxicați.

Fara comentarii

Lasa un raspuns

*

*

S-ar putea sa te intereseze: