Primul meu job – cum s-a intamplat?

Eu am fost mai tot timpul freelancer. Câștigam ceva bani din webdesign, afiliere, blogging chiar și alte chestii mărunte. Ca freelancer, nu primeam foarte mule proiecte pentru că nu eram...
new-job

Eu am fost mai tot timpul freelancer. Câștigam ceva bani din webdesign, afiliere, blogging chiar și alte chestii mărunte. Ca freelancer, nu primeam foarte mule proiecte pentru că nu eram înscris pe site-uri de profil, doar mă recomandau prietenii, respectiv foștii clienți.

Asta până într-o zi, când l-am cunoscut pe Eugen, CEO la e-advertising. „Din cauza lui” mi s-au întâmplat multe lucruri. Bune. O să vă povestesc cum și de ce, dar vreau să o iau cu începutul: Acum vreo trei ani, aveam și eu ca internautul de rând, un blog, florinblog.info la vremea aceea. Ca tot liceeanul, aveam nevoie de bani și mai scriam și eu advertoriale de pe diferite site-uri. Într-o zi am dat peste un site nou pe nișă, articole-sponsorizate.ro. Era o platformă simplă de intermediere a clienților ce doresc advertoriale cu bloggerii. Ce este drept la început nu mi s-a parut grozav nebăgându-l în seamă ceva vreme.

Până când, după cum spuneam mai sus, l-am cunoscut pe Eugen. Mi-a povestit că el este tipul cu site-ul de articole, eu i-am zis că e nașpa (oups), după care a început să îmi povesteasă ce planuri are pe viitor cu acest proiect astfel hotărându-mă să îl susțin. Scriam articole de la ei și întâmplarea a fost că mă întâlneam destul de des cu Eugen la radio. Îmi mai spunea despre proiectele pe care le avea în plan, despre cum vrea să se extindă, așa venind vorba intr-o zi de faptul că are nevoie de bannere de promovare pentru site. Oportunitatea pentu mine a fost că designer-ul cu care lucra nu avea timp ca să le facă, așa că am profitat de ocazie: „le fac eu, dacă se poate”, zis-am eu.

Și de aici a început totul. Bannerele plus un site simplu au fost interviul meu. S-a consultat cu Andrei, celălalt asociat, le-a plăcut și uite așa, un an de zile pentru e-advertising am lucrat. A fost o experiență plăcută într-o echipă dinamică și de treabă, din care am învățat multe lucruri noi și am aprofundat altele. Am fost încurajat să fac multe, un exemplu fiind să nu renunț niciodată, mi-am deschis din nou blog, etc. Ce mi-a plăcut și îmi place la firma asta este ca treptat treptat au crescut din toate punctele de vedre, suportul este bine pus la punct și tot timpul se dezvoltă. Dacă ei promovează clienții, e clar că se promovează și pe ei bine, nu? Sunt mândru că am contribuit și eu puțin, dacă pot spune așa, la dezvoltarea acestei companii.

Acum probabil că vă întrebați de ce nu mai fac parte din echipă. Nu ne-am certat, nu am fost dat afară ci pur și simplu a venit examenul de bacalaureat, admiterea la facultate și timpul nu mi-a permis timpul să mă ocup de toate. Datorită faptului că am lucrat, după cum am scris și mai sus, intr-o echipă plăcută și am învățat lucruri noi, am reușit acum să obţin o poziție de internship la o companie multinațională, aici în Cluj-Napoca, cu posibilitate de angajare după.

Îi respect pe băieții de la e-advertising, cu toate că nu mai cunosc decât o parte din echipă, le mulțumesc și le urez succes!

Un comentariu
 • roscabgdn
  27 iunie 2014 at 11:43 am
  Lasa un raspuns

  fain 🙂 primul meu „job” daca pot sa-i spun asa a fost o colaborare cu o firma de hosting din Cluj. Faceam site-uri pentru ei.Design, implementare. Nu stiam mare lucru atunci dar era ok pentru ce se cerea.

 • Lasa un raspuns

  *

  *

  S-ar putea sa te intereseze: