Psihologie si comportament in jocul de poker online

Atât pentru jucătorii de poker cu ani de experiență în spate, cât și pentru începătorii care se hotărăsc să facă primii pași în tainele pokerului în mediul virtual, pokerul...
soyouwanna-learn-play-poker-1452

Atât pentru jucătorii de poker cu ani de experiență în spate, cât și pentru începătorii care se hotărăsc să facă primii pași în tainele pokerului în mediul virtual, pokerul online prezintă o diferență evidentă față de cel offline.

Dacă la masa de joc reală, jumătate din strategie înseamnă abilitatea și posibilitatea de a observa și înțelege comportamentul adversarilor, în pokerul online acest lucru nu mai este posibil pentru că interacțiunile nu mai au loc față în față, ci prin intermediul tehnologiei. Sau cel puțin așa s-ar putea crede la prima vedere.

tehn1

Pentru că deși mimica și gesturile nu pot fi observate, tiparele de joc ale fiecărui participant pot fi identificate și analizate, poate chiar mai ușor decât în pokerul tradițional, pentru că în acest caz atenția este concentrată mai mult la ceea ce se întâmplă pe masa de joc și mai puțin la ceea ce se întâmplă în jurul ei.

Instrumente și aplicații

Fiecare jucător de poker folosește două categorii de însemnări: cele concentrate predominant pe propriul joc, care sunt incluse de obicei într-un jurnal de joc, și cele care surprind acțiunile celorlalți jucători, încercând să definească un profil de joc, care îl ajută să-și cunoască mai bine adversarii.

Dacă în cazul jurnalului de joc un document Excel sau Word poate fi folosit la fel de bine ca oricare dintre zecile de aplicații disponibile online, pentru profilurile adversarilor, cel mai eficient mod de înregistrare este sistemul online oferit de site-urile de poker cu posibilitatea înregistrării de comentarii pentru fiecare jucător, cum poți vedea de exemplu pe PokerStars.

poker1

Avantajele unui astfel de sistem sunt evidente. Comentariile pot fi notate în timp real fără a fi necesară părăsirea ferestrei de joc sau deschiderea unei alte aplicații și sunt disponibile de fiecare dată când este nevoie de ele. Dezavantajul principal constă în faptul că unele site-uri oferă această opțiune doar pentru jucătorii online aflați la masa de joc.

Detalii sau concluzii

Pentru că timpul trece altfel în mediul virtual și lucrurile se mișcă de două ori mai repede la masa de joc, însemnările trebuie făcute repede și eficient. Stilul lor depinde însă de jucător. Unele persoane preferă să noteze fiecare mișcare, altele aleg să noteze la sfârșitul partidei concluzii relevante despre fiecare jucător și doar mâinile interesante sau surprinzătoare.

Informații de bază

Printre informațiile care pot fi trecute în notițele aferente unui oponent se numără:

 • locația – care te ajută să știi dacă pentru adversari este seară sau dimineață, dacă sunt obosiți sau odihniți
 • partidele la care participă – un oponent care joacă la mai multe mese va fi mai neatent decât unul care joacă la una singură
 • activitatea pe chat – dacă devine foarte comunicativ dintr-o dată, sau dimpotrivă se oprește din discuții (poate însemna o mână bună sau cărți neașteptat de slabe).

Stiluri de joc

Poate cel mai fascinant aspect al jocului de poker, dincolo de câștigul în sine, înțelegerea stilului de joc al oponenților și abilitatea de a folosi această informație în timpul jocului sunt cu atât mai satisfăcătoare cu cât au loc în absența fizică a participanților.

Tipare precum tendința de a juca doar mâinile foarte bune, parierea agresivă indiferent de valoarea cărților sau pasivitatea permanentă din care se iese doar în prezența unei mâini bune, stilul în care se pariază, încercările repetate de a juca la cacealma, reacțiile la ridicarea sumei pariate și multe alte detalii care sunt exprimate direct de comportamentul online al jucătorului, pot oferi informații esențiale dacă sunt observate și înregistrate atent.

În ciuda mediului virtual în care se desfășoară, pokerul online este la fel de generos în ceea ce privește aspectele comportamentale ca și pokerul tradițional derulat la mesele de cazino. În ambele cazuri, succesul depinde foarte mult de spiritul de observație, pasiunea pentru joc, răbdare și perseverență.

poker2

Un comentariu
 • Cronicile unui Nebun
  27 martie 2015 at 12:02 am
  Lasa un raspuns

  Florine, joc de 10 ani poker online si de vreo 3 live in cazinouri prin Europa. Diferenta este izbitoare. Algoritmii folositi in RNG softurilor de poker, aici includ Pokerstars, Carbon Poker, iPoker, fostul Full Tilt sau Cake sau oricare vrei tu, acesti algoritmi is optimizati printr-un sistem de punctaj acordat fiecarui jucator de la masa si in funtie de backgoundul lui pe server. Oricat de random ar fi generatorul asta, pana la urma nu e random. Asa ca, nu incurajez pokerul online.

 • Lasa un raspuns

  *

  *

  S-ar putea sa te intereseze: