Raceala de vara

Se spune că lumea bună se răcește vara. Oare așa o fi? Bine bine, ca să fiu modest, o să spun că nu. Acum vara, este probabil cea mai...
raceala

Se spune că lumea bună se răcește vara. Oare așa o fi?

Bine bine, ca să fiu modest, o să spun că nu. Acum vara, este probabil cea mai frumoasă perioadă din an. Sesiunea s-a terminat, urmează restanțele, internship-ul a început și… o frumoasă, cu ghilimelele de rigoare, raceala de vara a venit. Acum vreo o săptămână și un pic a început să mă doară puțin gâtul însă nu am luat asta în seamă, dar a doua zi deja era o durere foarte mare dimineață. Am luat paracetamol pentru început, ceaiuri, însă după alte două zile aproape că nu puteam vorbi de la răgușeală.

Am luat modafen fără niciun efect, după care am trecut pe antibiotic. 6 pastile, timp de trei zile care și-au făcut efectul, cât de cât. Durerea degât mi-a trecut, însă mai tușesc din când în când și nasul încă nu mi s-a oprit din curs. La servici mergeam la început la baie de 10 ori de zi ca să îmi suflul nasul, nu tocmai cel mai plăcut lucru. Acum merg doar de două – trei ori, dar tot merg. Mă așteptam să îmi treacă în tot acest timp, dar se pare că aerul condiționat are efect de încetinire al procesului de vindecare.

De ce răcim vara? “Răcim vara pentru că şi atunci circulă diverşi microbi, care dau infecţii ale căilor respiratorii. Spre deosebire de perioada de iarnă, vara circulă mai multe bacterii care dau faringite sau amigdalite purulente”, explică medicul de familie Călin Ciubotaru.

Well, clar trebuie prevenită această răceală pentru că nu este deloc plăcut, așa că vă las mai jos niște sfaturi pentru prevenire:

  • Spălaţi-vă des mâinile cu apă şi săpun. Cei mai mulţi microbi sunt contractaţi din cauza igienei precare.
  • Consumaţi cel puţin doi litri de lichide, în special suc de portocale şi ceaiuri. Portocalele sunt bogate în vitamina C, iar asta ajută la întărirea imunităţii. La fel de bun este şi ceaiul negru sau verde.
  • Faceţi mişcare în aer liber. Exerciţiile fizice ne menţin sănătoşi şi ne ţin departe de aerul condiţionat din casă. În plus, mişcarea ne relaxează.
  • Evitaţi stresul, care slăbeşte organismul şi automat ne face mai vulnerabili în faţa răcelilor.
Fara comentarii

Lasa un raspuns

*

*

S-ar putea sa te intereseze: