Raspberry Pi 3

Raspberry Pi 3 a fost lansat dupa doar un an de la lansarea Raspberry Pi 2, acesta contine lucruri pe care ar fi trebuit sa le aiba de la...
Board

Raspberry Pi 3 a fost lansat dupa doar un an de la lansarea Raspberry Pi 2, acesta contine lucruri pe care ar fi trebuit sa le aiba de la inceput, precum Bluetooth si Wi-Fi. Performanta a primit de asemenea un boost destul de mare si totul ramane la 35$ dolari ca pana acum.

Raspberry Pi 3 este „propulsat” de BCM2837 un nou SoC produs de Broadcom, acesta aducand o imbunatatire considerabila fata de versiunile anterioare de Pi. Nu doar ca este un quad-core tactat la 1.2GHZ, in comparatie cu 900Mhz fata de Pi 2, insa are arhitectura pe 64 de biti ce implementeaza un set mai avansat de instructiuni (ARMv8-A).

BroadComChip

Acest lucru se traduce pana la urma in performanta mai buna in task-urile de zi cu zi, precum web-browsing, ce poate fi acum facut mai fluid, avand astfel posibilitatea de a folosi Raspberry Pi 3 ca pe un mini PC.

Conform celor de la Raspberry, aceasta noua versiune este cu 50-60% mai puternica decat varianta anterioara ce avea un procesor pe 32 de biti. De asemenea este de 10 ori mai rapid decat primul Raspberry ce a fost lansat acum patru ani.

Singura dezamagire este faptul ca avem doar 1GB RAM pe dispoziti, o mica imbunatatire fiind binevenita, avand un impact mai mare in fluidizarea multi task-ului.

Citeste si:  Black Friday 2016: eMAG - "Pe 18 noiembrie va fi cel mai mare Black Friday de pana acum"

Cipul grafic inclus este tactat la 400Mhz pentru procesarea video si 300Mhz pentru grafica 3D. Desi nu te poti astepta sa joci jocuri pretentioase, ar trebui sa poti rula filme HD fara nicio problema.

Fara comentarii

Lasa un raspuns

*

*

S-ar putea sa te intereseze: