Stim ce produse folosim cu adevarat?

În ziua de astăzi consumăm și folosim tot felul de produse fabricate din diferite materiale, respectiv chimicale sau care conțin foarte multe E-uri. Dacă vrem să mănâncăm ceva natural, să...
healthy food

În ziua de astăzi consumăm și folosim tot felul de produse fabricate din diferite materiale, respectiv chimicale sau care conțin foarte multe E-uri. Dacă vrem să mănâncăm ceva natural, să avem un stil de viață sănătos, trebuie să fim siguri că ceea ce cumperăm este sută la sută natural sau să îl facem, respectiv cultivăm noi.

Deși suntem conștienți că multe produse din alimentația noastră nu ne fac deloc bine, continuăm totuși să le consumăm. Prin acestea se numără chips-urile, snacks-urile, mâncarea fastfood, sucurile acidulate, etc. Însă, mai nou nu doar acestea sunt nesănătoase, ci și fructele și legumele pe care le găsești în supermarket-uri, fiind injectate cu diferite chimicale pentru creșterea extrem de rapidă și pentru rezistență cât mai mare în timp. De exemplu, fructele și legume crescute în grădnia proprie sunt gustoase așa cum ar trebui să fie, iar dacă le lași pe masă peste noapte se strică. În schimb, produsele de la supermarket, au ele o tentativă de gust dar nu prea le iese, iar consitența lor… parcă sunt din plastic, plus că dacă le lași pe masă o săptămână, abia atunci încep să se strice. Vă pot spune eu că am pe masă de două zile două mere curățate, cumpărate din mall. În timp ce merele din mărul din grădină erau negre în tot acest timp, acestea sunt aproape la fel ca în ziua în care le-am curățat. Natural, ca aloe vera. Nu.

Sau produsele din carne: șunca, crenvuștii sau alte produse care nu îmi vin acum în minte. Toate conțin mulți acizi de nu știu care, E-uri pentru conservare și multă sare pentru „a trage la kilogram”. Mi-am cumpărat într-o zi niște crenvuști pentru că mi se făcuse poftă, dar spre surprindere mea nici pisica mea nu a mâncat, atâta carne conțineau. Era doar imitație de carne, ca și la gecile din imitație de piele, din mușama.

Chiar și pâinea conține E-uri ca să fie mai pufoasă, mai mare și să nu se întărească așa repede. Dar…până la urmă, dacă tot ce consumăm este toxic, de ce să nu mănânc doar de la Mc, doar e tot aia, nu? Nu, la Mc sunt de 3 ori mai nesănătoase după părerea mea, de aceea aleg KFC uneori când sunt nevoit să mănâc în oraș.

Cu toate eceste produse nenaturale, ne gândim că singura posibilitate de a adopta un stil de viață sănătos este să ne facem propria grădină. Nu este chiar așa, găsești produse naturale și în unele magazine specializate pe astfel de lucruri, sau chiar online. Ce este drept prețurile sunt puțin mai ridicate decât la produsele „normale”, dar eu spun că merită pentru sănătatea noastră.

De când am venit în Cluj ca student, am mâncat destul junk food și am pus ceva pe mine, asta făcându-mă să mă gândesc un pic. De săptămâna aceasta am început serviciul la 8 ore și cum am un program fix pentru mâncare, ceea ce până acum nu aveam, m-am gândit să trec pe modul healthy. Alimentele pe care mi le tirmite mama făcute în casă, plus cele pe care le mai cumpăr eu eco, sper să mă ajute cu sănătatea și poate să mai dau jos câteva kilograme.

Fara comentarii

Lasa un raspuns

*

*

S-ar putea sa te intereseze: