Tratamente in statiuni baleno-climaterice

Pentru majoritatea persoanelor dintre noi, vacantele in statiunile balneo – climaterice sunt doar un sejur relaxant si placut altauri de familie, de obicei. Pentru altii pe de alta parte, curele de ape...
herculane

Pentru majoritatea persoanelor dintre noi, vacantele in statiunile balneo – climaterice sunt doar un sejur relaxant si placut altauri de familie, de obicei. Pentru altii pe de alta parte, curele de ape minerale, surse naturale de dioxid de carbon, dar si baile de namol sunt componentele unor tratamente complexe pentru diverse boli si afectiuni.

Tara noastra beneficiaza de o bogata retea balneo-climaterica, ce cuprinde peste 70 de statiuni si peste 3000 de izvoare termale. Printre afectiunile ce sunt tratate de specialisti in statiunile din tara noastra se numara dar nu se limiteaza la cele reumatismale, articulare, neurologice, cardiovasculare, respiratorii, digestive, hepato-biliare, renale, ginecologice, dermatologice, post-traumatice si post-operatorii, pana la boli endocrine, metabolice si de nutritie, pareze si paralizii, varice, anemie, astenie, alergii, depresii, nevroze, surmenaj fizic si intelectual sau boli profesionale.

Ce este terapia baleno-climaterica? Este o ramura a medicinii care se ocupa de studiul actiunii curative a apelor termale si minerale. Aceasta terapie are scopul de a reduce evolutia sau chiar de a preveni anumite boli/afectiuni. Acestea functioneaza prin actiunea mineralelor din aceste izvoare ( sulf, magneziu, calciu ) precum si prop. termale ale apei, precum temepratura crescuta, curentii, presiunea si multe altele.

In mod teoretic, actiunea tuturor elementelor mentionate mai sus imbunatateste circulatia sangelui si oxigenarea tesuturilor, eleiminand mai rapid toxinele din organism

Totodata, baile cu apa termala si imbunatatie chmic iti stimuleaza metabolismul, ajuta digestia, stimuleaza sistemul imunitar si creste productia de endorfine.

Tratamentele efectuate cate 3 sau patru saptamani in fiecare an au ca efect reglarea functiilor cardiovasculare, endocrine si ale sistemului nervos. In timpul unei astfel de cure organismul tau o sa aiba nevoie de o adaptare de  saptamana la acest tip de tratament. In cea de-a doua saptamana este posibil sa simtiti o stare de oboseala accentuata impreuna cu dureri puternice de cap, insomnii sau chiar paliptatii.

Febra poate aparea, insa in cazuri rare. Spre finalul curei aceste efecte dispar si starea ta de sanatate o sa se imbunataeasca vizibil. In mod normal, dupa aceasta cura, efectele se mentin pana la 10-12 luni.

Daca te hotarasti sa tii o cura balneara la Baile Herculane, iti recomand Hostel Sara’s Sons deoarece aici gasesti cazare la preturi decente in Baile Herculane.

Sorin spune despe Sara’s Son: „Locatie,curatenie,mancare la preturi foarte bune ,proaspata si bine gatita insa nu foarte condimentata(pentru noi reprezinta un plus), existand insa posibilitatea de a se condimenta dupa gust(sare,piper,otet). O sa revenim cu placere in viitor…Internet nu de foarte mare viteza,rezonabil daca stau sa ma gandesc deoarece pe mobil (Digi si Orange) nu mergea mult mai rapid…”

Fara comentarii

Lasa un raspuns

*

*

S-ar putea sa te intereseze: