uTorrent instaleaza in secret un BitCoint miner

Ultimul update al uTorrent se foloseste de calculatoarele pe care este instalat ca sa faca bani. Conform unui raport de pe Trusted Reviews, cel mai popular client de torrent...
utorrent

Ultimul update al uTorrent se foloseste de calculatoarele pe care este instalat ca sa faca bani. Conform unui raport de pe Trusted Reviews, cel mai popular client de torrent pentru Windows are integrat, mai nou, un program numit Epic Scale, ce ruleaza in fundal, si se foloseste de resurele procesorului calculatorului tau ca sa mineze o varianta derivata a monezii virtuale BitCoin, numita Litecoin. Multi utilizatori si-au dat seama ca dispozitivele lor mineaza litecoint abia dupa ce au observat o crestere semnificativa de utilizare a procesorului.

Intr-o declaratie pentru cei de la The Verge, compania care detine uTorrent a confirmat faptul ca programul are integrat un astfel de software insa acestia sustin ca acesta nu se instaleaza in mod silentios, fara acordul utilizatorului. Cel mai probabil utilizatorii accepta istalarea softului respectiv in timpul instalarii uTorrent, acesta fiind strict optional.

Concluzia? Nu dati doar next next next cand instalti ceva. De ce?

Pentru ca programele care mineaza bitcoin se folosesc de resursele calculatorului tau pentru a face… bitcoin. Cand minezi tu, este ok, curentul consumat ti-l amortizezi prin schimbarea monezii virtuale in bani reali, insa cand altcineva se foloseste de calculatorul tau pentru a mina, tu ramai doar cu o factura super scumpa la curent.

Daca dupa ultimul update la uTorrent observi scaderi de performanta a computerului tau, inseamna ca esti miner pentru cei de la BitTorrent.

7 Comentarii la acest articol.
 • Ciprian Lospa
  8 martie 2015 at 2:28 am
  Lasa un raspuns

  La mine s-a comportat si se comporta normal. E bine pe moment.

 • Catalin
  9 martie 2015 at 7:39 am
  Lasa un raspuns

  Am observat si eu chestia asta pe mai multe site-uri, inclusiv pe forumul lor. Momentan nu am avut probleme, totusi ma cam enerveaza faptul ca fac chestia asta fara acordul meu. Tocmai de aceea o sa incerc sa folosesc alt program.. sunt destule.

 • Daniel H.
  16 martie 2015 at 8:59 pm
  Lasa un raspuns

  BitTorrent si uTorrent sunt una si acceasi companie?

  • Husdup Florin
   16 martie 2015 at 10:36 pm
   Lasa un raspuns

   Da, e un „proprietary BitTorrent client owned and developed by BitTorrent, Inc.”

 • Onica Marius
  26 martie 2015 at 11:34 pm
  Lasa un raspuns

  Cum sa mai scoata bitcoinurile vietii, decat de la prosti? Nimic nu e moka. De multi ani sapa astia prin calculatoare la noi si umfla pretul la bitcoin.

 • Alexa
  4 aprilie 2015 at 5:37 pm
  Lasa un raspuns

  Au fost altii mai destepti inaintea lor care au bagat pe ascuns programe de minat in calculatoarele oamenilor.

 • Bucur
  2 mai 2015 at 4:46 pm
  Lasa un raspuns

  ‘ca sa ca sa mineze’ te rog sa modifici aici…

 • Lasa un raspuns

  *

  *

  S-ar putea sa te intereseze: