O afacere profitabila

Cel putin in tara la noi, din cauza mentalitatii nu foarte deschise a oamenilor si pentru ca ne place sa judecam, videochatul este o afacere extrem de controversata. Totusi,...
banii

Cel putin in tara la noi, din cauza mentalitatii nu foarte deschise a oamenilor si pentru ca ne place sa judecam, videochatul este o afacere extrem de controversata. Totusi, sa lucrezi in acest domeniu poate fi foarte profitabil.

Am vrut si eu sa-mi deschid un studio de videochat cand eram in liceu, impreuna cu un coleg, insa costurile au fost prea mari si orasul nostru prea mic pentru asa ceva. Ideea a pornit de la faptul ca aveam o prietena comuna, cu cativa ani mai mare ca noi ce facea videochat la un studio din Iasi.

Din perspectiva ei, a unei angajate, salariul oferit era peste medie, primea bonusuri in functie de performanta si programul era extrem de flexibil, putand sa si-l faca dupa propriul orar de la facultate. Dupa ce am facut niste studii, am citit pareri si review-uri pe net am aflat ca cifrele arata ca un model de videochat poate avea un salariu zilnic intre 300 si 800 de lei, putand astfel ajunge la un profit lunat impresionant pentru piata din tara noastra, din Romania: circa 4000 de euro.

Ce ne-a motivat si mai tare in pregatirea demersurilor pentru aceasta afacere, care din pacate a esuat, a fost faptul ca si studiourile castiga odata cu fetele. Acestea primesc intre 50% si 70% din castigurile facute, restul fiind luate de catre studio. Aceste sume se duc pe plata internetului, care trebuie sa aiba banda dedicata, curentului, angajatilor, la plata taxelor si o mica parte ca profit pentru antreprenori. Asa se face ca si in timp de criza aceste afaceri au fost destul de prospere.

Am vorbit la inceput despre faptul ca am renuntat la idee din cauza investiei initiale prea mare. Ca orice afacere, studiourile de videochat au nevoie de anumite elemente ca totul sa mearga ca la carte. Este vorba de investitii o data in decor pentru ca acestea sa inspire intitate, in aparatura si camere performante care sa puna in valoare show-ul prezentate, luminile din camera si multe altele.

Aceste cheltuieli nu se ridica din pacate la doar cateva mii de euro. Daca ai nevoie sa achizitionezi si spatiu, acesta ajunge la cateva zezi de mii de euro bune.

„Conduc afacerea aceasta de 5 ani. Am inceput intr-o garsoniera, acum am o cladire numai pentru asta”, spune reprezentantul unui studio din Bucuresti, de meserie designer, care adauga ca a debutat cu bani pe care ii stransese.

Desi si acum se castiga bine din videochat, perioada de glorie a lui a fost in anii 2000, chiar la inceputuri. In vremea aceea, veniturile puteau fi chiar si de 10.000 de dolari lunar. Intre timp, piata s-a extins si exista din ce in ce mai multe studiouri.

Afla totul despre videochat in bucuresti accesand acest link. Tot ce intereseaza vei gasi acolo, link-ul fiind recomandat de prietena de care am pomenit la inceputul articolului care lucreaza la acest studio. Conform spuselor ei, este cel mai tare si serios studio la care la lucrat, aceasta schimband pana acum nu mai putin de 4. (PS. Romanii nu te pot vedea!)

Un comentariu
 • Angajari videochat
  29 februarie 2016 at 1:18 pm
  Lasa un raspuns

  Intr-adevar, piata s-a extins, dar sunt putine studiouri de videochat care lucreaza profesionist si legal, asa ca e mai greu sa faci o selectie, atunci cand cauti ceva stabil si serios. Multe promit marea cu sarea, doar ca asa atraga fete la interviuri si apoi nu stiu cum s-o dea la intors…

 • Lasa un raspuns

  *

  *

  S-ar putea sa te intereseze: