YouTube renunta la Flash in favoarea HTML5

Videoclipurile de pe YouTube sunt acum redate folosind tehnologia HTML5, ceea ce inseamna performante, stabilitate, autonomie si chiar securitate mai bune pentru utilizatori. Era si timpul, nu? Declinul Flash...
youtube-app

Videoclipurile de pe YouTube sunt acum redate folosind tehnologia HTML5, ceea ce inseamna performante, stabilitate, autonomie si chiar securitate mai bune pentru utilizatori. Era si timpul, nu?

Declinul Flash Player-ului se pare ca este incet dar ireversibil, din moment ce cel mai mare site de video sharing din lume a facut un pas mare spre irelevanta flash-ului. Desi cei de la YouTube ofereau un player HTML5 experimental de ani buni, a fost nevoie de multa munca si colaborare cu dezvolatorii de browsere pentru a putea trece definitiv pe aceasta tehnologie.

Noul player are mai multe avantaje, unul din ele fiind Adaptive Bitrate streaming (ABR), acesta oferind posibilitatea de a schimba intre rezolutiile video-ului fara ca acesta sa fie oprit vreo secunda, totul facandu-se mai „fin”. Acesta ofera posibilitatea de a urmari stream-uri live pe console, dispozitive precum Chromecast si browsere normale.

Desigur, trecerea la HTML5 inseamna ca vizionarea video-urilor de pe YouTube pe un dispozitiv mobil, dintr-un browser, este acum o experienta mai placuta.

Aceasta schimbare a durat destul de mult pana a venit, insa suntem bucurosi ca este acum aici.

4 Comentarii la acest articol.
 • Dobre Petronel
  8 februarie 2015 at 2:27 pm
  Lasa un raspuns

  E foarte bine venită schimbarea. +1 youtube. 🙂

 • Cenu
  8 februarie 2015 at 11:12 pm
  Lasa un raspuns

  Parerea mea este ca e o miscare buna si ca trebuia sa se faca de ceva timp. Insa mai bine mai tarziu decat niciodata vorba aia’

 • Ciprian Lospa
  10 februarie 2015 at 12:54 am
  Lasa un raspuns

  Atata timp cat in weekend frecventez ore bune youtube-ul, e o veste buna pentru mine. De cateva saptamani se comporta putin ciudat la mine, adica merge mai greu. Probabil din cauza windowsului care da semne vagi de schimbare.

 • robert
  30 aprilie 2015 at 12:18 pm
  Lasa un raspuns

  eu folosesc mozilla firefox si imi mergea mai bine videoclipurile pe youtube cu flash dar cu html5 imi merge greu si ntrerupt nu pot sa dau ecranul mare dor la ecranul mic merge bine

 • Lasa un raspuns

  *

  *

  S-ar putea sa te intereseze: